Cap a UN MÓN MÉS IGUALITARI


Quantes vegades hem pensat que els estereotips són cosa del passat? 
Quantes ens hem vist nosaltres mateixos reproduint conductes sexistes? 

En massa ocasions ens deixem portar per les modes i, sense adonar-nos, estem cantant cançons que discriminen les dones, comprant joguines per a xiques soles de color rosa o dient a un xiquet que plorar no és cosa d’homes. Erradicar actituds masclistes per superar els estereotips als quals ens exposem cada dia quan veiem la televisió, escoltem música o anem al cinema hauria de ser un dels nostres objectius prioritaris per construir un món on les persones ens sentírem més lliures, més fortes, més valentes i sobretot més felices.

L’educació dels nostres xiquets i xiquetes, tant a l’escola com a la casa, ha de complir un paper fonamental en el trencament d’estereotips desenvolupant en ells i elles actituds i valors que permeten la construcció d’una societat lliure d’aquests, no condicionada per ideologies, normes o estereotips sexuals. Podríem començar, com diu la filòloga Teresa Meana, per la correcta utilització del llenguatge per anomenar homes i dones i proporcionar així models inclusius que afavoreixen la igualtat entre uns i altres. 

D’altra banda, podem fer servir la literatura infantil per apropar els més menuts i les més menudes a històries que trenquen estereotips de gènere, que proporcionen rols familiars que s’ajusten més a la realitat del segle XXI i poder enriquir el món emocional dels nostres xiquets i xiquetes. I ací sí que us podem ajudar... Hui us presentem un bon grapat de contes vídeos i articles que ens ajudaran en esta tasca tan difícil però tan emocionant.
Amb l’esforç de totes i tots ho podem aconseguir!

A continuació teniu una experiència  anomenada Inspirando al futuro sin estereotipos on es demana dibuixar a un grup de xiquets i xiquetes  imatges sobre les persones que ocupen diferents professions i què creeu que passa?



Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES