CONTES per a totes i tots

          Ací deixem un xicotet recull de CONTES, contes que ens poden ajudar a parlar amb els nostres xiquets i xiquetes d'una manera senzilla i amena sobre la DIVERSITAT FAMILIAR. Tots es poden adaptar a qualsevol edat i també ens poden servir per parlar de la DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE i de les diferents relacions que es poden establir entre persones diverses, on totes les opcions són repectables i lliures.


UN GRAPAT DE BOTONS és un llibre de Carmen Parets Luque  publicat per  CREATESPACE que parla d’una manera molt senzilla, natural i divertida dels diferents models de família que podem trobar-nos. 




AMB EN TANGO SOM TRES

Aquesta és la història vertadera de Roy i Silo, pingüins de cara blanca, que tenen una delicada línia de plomes negres per sota del bec, com portessin un collaret. Després d'algun temps, el 1998, Rob Gramzay, el guarda del zoo del Central Park, va descobrir que aquests dos pingüins mascles que estaven junts sempre eren parella. L'any 2000, Rob Gramzay sempre observava el comportament tendre de Roy i Silo, i va decidir donar-los l'oportunitat de crear una família. Tango, la seva criatura, va néixer d'un ou d'una altra parella de pingüins, anomenats Betty i Porkey. Aquesta parella acostuma a incubar els seus propis ous, però mai han estat capaços d'ocupar-se de més d'un al mateix temps. Quan Betty va posar dos ous fèrtils, Gramzay va col.locar l'ou sobrant al niu buit que havia construït la parella.






MI FAMILIA ES DE OTRO MUNDO de l'autora  Cecilia Blanco  i il·lustrat per Daniel Löwy és un magnífic llibre publicat per l'editorial URANITO dins la col·lecció Estoy creciendo  on, mitjançant les històries de diferents xiquets i xiquetes, descobrirem diferents tipus de famílies. Cada xiquet/a té un món i des de cada món parla sobre el divorci, l'adopció, les famílies homoparentals, la fertilització assisitda i la família monoparental. Aquest llibre pretén que els xiquets i xiquetes senten que la seua família, i també la dels demés, és única i, encara que hi haja diferents realitats familiars, la veritat és que només hi ha un món on cabem totes les famílies! 


Si cliqueu sobre la foto trobareu una presentació del conte complet i si cliqueu sobre el vídeo que teniu a continuació, podreu descobrir EL MÓN DE LU, una xiqueta que ens mostra com està d'orgullosa de la seua família. 


TENGO UNA MAMÁ Y PUNTO  és una idea de Francesca Pardi,  il·lustrat per Ursula Bucher i publicat per Editorial OBELISCO que parla d’una xiqueta que un dia a l'escola es troba amb un dilema; havia de dibuixar a son pare i ella vivia amb sa mare. D'aquesta manera tan divertida podem parlar als xiquets o xiquetes a partir de 5 anys de les famílies monoparentals. Si voleu escoltar el conte, podeu clicar sobre la imatge.



LA MEJOR FAMILIA DEL MUNDO  és un llibre escrit per  Susana López,  il·lustrat per Ulises Wensell  i publicat per l'Editorial SM on una xiqueta somnia com serà la família que va a adoptar-la l'endemà i així de simple, d'una manera sensible i emocionant, tracta el tema de l'adopció. Malgrat que la seua lectura està recomanada entre 6 i 8 anys, podem tractar el tema en totes les edats. Aquesta història la podem escoltar clicant sobre el llibre o sobre l'enllaç següent si preferim llegir-lo. 


CADA FAMILIA A SU AIRE és un llibre escrit per  Beatrice Boutignon,  il·lustrat per Luisa Antolín  i publicat per l'Editorial Hotel Papel on cada capítol presenta una família diferent d'animals on totes s'estimen. El llibre esdevé un joc on cal endevinar a quin tipus de família pertany cadascun. Aquest llibre es pot escoltar o, llevant-li la veu, llegir-lo. Malgrat que la seua lectura està recomanada entre 6 i 8 anys, podem tractar el tema en totes les edats. Aquesta història la podem escoltar o llegir clicant sobre el llibre.


FAMILIAS, LA MÍA, LA TUYA, LA DE LOS DEMÁS és un llibre escrit per  Graciela Repún i Elena Hadida,  il·lustrat per Viviana Garófoli  i publicat per Planeta infantil on es posa en valor el grup familiar i el vincle entre ells mitjançant l'estima, la col·laboració i el respecte. Aquest llibre estimula l'observació i es presta al diàleg valorant la divertitat familiar.  



NICOLÁS TIENE DOS PAPÁS és un llibre escrit per  Leslie Nicholls i Ramón Gómez  i publicat per MOVILH on Nicolàs ens explica com és la seua vida amb els seus dos pares i de la relació que tenen tots amb la madre de Nicolás.  Aquest llibre es pot escoltar  clicant sobre la foto o llegir-lo gratuïtament clicant ACÍ. Malgrat que la seua lectura està recomanada entre 4 i 8 anys, podem tractar el tema en totes les edats i està dissenyat per a llegir-lo en família. 

                            

SI MAMÁ DICE BLANCO, PAPÁ DICE NEGRO és un llibre de Pilar Burgos i María José Sanabria  publicat per Ediciones Idampa. És la història de dues persones que s'estimen i poc a poc van trobant diferències que els fa discutir i acaba en una separació. Una realitat dolorosa en moltes cases que de vegades és difícil explicar als xiquets i a les xiquetes i aquest conte pretén fer-ho fàcil.



MI FAMILIA Y ALGUNAS OTRAS és un llibre escrit i il·lustrat per  Marina Hernández  i publicat per Astronave, una na historia  on la protagonista convida a tota la família a dinar al parc i va presentant-nos poc a poc a tots els membres i visibiliza d'una manera molt tendra i senzilla la diversidad familiar.



MI FAMILIA ES ESPECIAL de l'editorial el Pirata, escrit per Anna Rayo i amb il·lustracions de Mónica Armiño, és un conte protagonitzat per animals que ens descobreix la diversitat familiar quan una iaia centenària convida a la seua família al seu aniversari. 



Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES