Alguns WEBS interessants...

No hi ha un model únic de família, la diversitat de situacions familiars enriqueixen la societat i tots els xiquets i xiquetes necessiten veure's reflectits en els contes. Escoltar que existeixen models diferents de famílies ens fa ser més respectuosos i respectuoses amb la diferència i comprendre és aprendre, i és valorar, i és estimar...

A continuació detallem alguns webs que recullen materials que ens poden ajudar a trobar el vostre model de família i a educar des del respecte a la diferència: 

CONTES FAMILIARS és un projecte de fantàstics 6 contes que naix de la necessitat d'oferir als xiquets i a les xiquetes de 0 a 8 anys una varietat de contes on es senten identificats i identificades en la diversitat de les famílies actuals. Cada conte té un/a protagonista que explica com és un dia qualsevol de la seua vida i el fil conductor de tots ells és l'escola. El projecte escrit per Antonia Cardona i Natalia Ferrús i amb unes precioses il·lustracions d'Alba Bla acaba amb una gran festa a l'escola celebrant el dia de la família sense fer cap tipus de distinció.
clica la imatge per escorcollar la pàgina

LA DIVERSIDAD FAMILIAR CONTADA EN 30 LIBROS és un article del web FAMILIAS EN RUTA-Crianza en movimiento  on fa una molt bona recopilació de llibres sobre diferents tipus de famílies on  de segur podeu veure reflectida la vostra, però també  des del respecte a les diferents realitats i amb l'objectiu de facilitar un material que ens ajude a visibilitzar  i a normalitzar la diversitat familiar. La selecció està en castellà però molts d'ells els podem trobar també en català. 
Clica la imatge per a llegir l'article complet

ELS MODELS FAMILIARS EN LA LITERATURA INFANTIL és un article escrit per Irene Rubio que la filòloga i escriptora Gemma Lluch publica al seu blog i on podem trobar col·leccions de llibres, contes, vídeos... que parlen sobre la diversitat familiar.
Clica sobre la imatge per veure l'article complet

100 CUENTOS SOBRE DIVERSIDAD FAMILIAR és un recull de contes realitzat per Mireia Nieto, una Experta universitària en Genealogia i Arxius que rebuscant al seu passat, va trobar el seu present. Aquesta és una recopilació de contes actuals i respectuosos sobre famílies que estan unides per amor i, encara que cadascuna és un món, cal respectar i trencar prejudicis.

Clica la imatge per a llegir l'article complet

Esperem que aquestes propostes us hagen sigut interessants!


Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES