PRÍNCEPS I PRINCESES

Moltes persones hem viscut a la nostra infància entre contes de prínceps  templats i valents que salven princeses dolces i ingènues d’algun perill però, és eixa la realitat? Coneixeu vosaltres algun príncep que siga sensible, que tinga por o que demane ajuda? I alguna princesa que siga valenta i aventurera?  Veritat que també existeixen? 

Nosaltres els coneixem a les nostres aules i, com els hem trobat en alguns contes, hui volem compartir-los amb vosaltres. Contes de prínceps respectuosos amb les princeses, princeses que els agraden les aventures i tenen somnis, prínceps que ploren i senten por... en definitiva persones com cadascú de nosaltres, que s’emocionen i viuen lliures perquè poden escollir com ser.

Sense dubte està en les nostres mans combatre els estereotips sexistes que alimenten l’amor romàntic, on xics i xiques es comporten d’una manera predeterminada, i començar a educar en igualtat afavorint la convivència entre xiquets i xiquetes. 

Educar en igualtat és desmuntar els rols de gènere que ens passen desapercebuts en els contes, en les cançons o en la publicitat perquè els hem normalitzat i apostar per noves masculinitats i feminitats lliures d’estereotips. Educar en igualtat és també trencar amb els models tradicionals i començar a valorar les diferents “maneres de ser i estar al món”. És proporcionar referents positius on sentir-se reflectits i reflectides que ens empoderen, que ens ajuden a relacionar-nos millor i ens facen escollir amb respecte i seguretat el nostre camí cap a la vida.



Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES