CONTES per a ser interioritzats

Aquesta setmana recomanem els següents contes per a treballar l'autoestima. Clica sobre ells per a escoltar-los :)

MALENA BALLENA escrita per  Davide Cali i il·lustrat per Sonja Bougaeva és un llibre publicat en Libros del zorro que ens vindrà molt bé per a aquells xiquets o xiquetes amb algun tipus de  complex que necessiten reforçar la seua autoestima acceptant-se tal com són. Aquest preciós llibre tracta amb humor i sensibilitat el tema dels complexes i és adequat per a xiquets i xiquetes a partir de 6 anys.
 

EL PUNTO  de Peter H. Reynolds publicat a Edicions Serres és un conte interessant que a simple vista sembla infantil però podem utilitzar-lo per a tots els nivells. Parla de confiar en nosaltres mateixos, en el nostre talent i la nostra creativitat.

NO QUIERO EL CABELLO RIZADO de Laura Ellen Anderson i publicat a l’editorial Picarona és un conte divertit adequat per a xiquets i xiquetes menudes per a aprendre a voler i estimar el que tenim des de l’humor. La protagonista és una xiqueta amb els cabells llargs i arrissats però a ella no li agrada gens i passa hores intentant fer-se’l llis.


GRANDE l’autor i il·lustrador és Canizales i publica el llibre en APILA EDICIONES conta la història de Petra que era molt xicoteta i somnia en ser gran. La resta se li burlava perquè era superxicoteta però ella no abandonava el seu somni de ser gran. Aquest àlbum il·lustrat ens ajudarà a entendre que és important no valorar a les altres persones per la seua aparença i que mai hem de renunciar als nostres somnis perquè poden complir-se. 


YO VAIG AMB MI  escrit i il·lustrat per Raquel Díaz Reguera en l’editorial Thule és un llibre senzill que conta la història d’una xiqueta amb el cap ple de pardals enamorada de Martí, un xiquet que ni la mira. Ella és capaç de fer de tot per a agradar-li fins adonar-se que ha perdut el més important, a ella mateixa. Aquest conte ens brinda l’oportunitat d’analitzar com d’important és estimar-se a un mateix per a poder ser estimat. 


La mateixa autora escriu JO SOC que és la història de Martí, un xiquet molt popular que està enamorat d’una xiqueta amb el cap ple de pardals que veu com poc a poc va canviant i no ho entén perquè. Aquest conte parla dels estereotips, uns més acceptats que altres. Interessant, no?


GUAPA l’autor i il·lustrador és Canizales i publica el llibre en APILA EDICIONES. Conta la història d’una bruixa que té una cita i, encara que ella es veu molt guapa, la resta no pensen el mateix per això van donant-li consells per a millorar els seu aspecte i ella va fent-los cas. Aquest conte ens ajuda a entendre que és important agradar als altres però és millor sentir-se bé en un mateix. 


EL PEZ ARCOIRIS escrit i il·lustrat per Marcus Pfister i publicat en l’editorial Beascoa conta la història d’un peix multicolor al qual tots admiren però que és egoista i no ajuda a ningú per això va quedant-se a soletes i trist. Amb aquest conte aprendrem el valor de compartir i també el de l’amistat però en xiquets i xiquetes més majors, també ens serveix per a reflexionar la importància de posar-se en el lloc dels demés despertant la nostra empatia.


CARACOL COL COL escrit i il·lustrat per Carmen Parets Luque i autopublicat és un conte infantil que ajuda a fomentar l’autoestima en els xiquets i les xiquetes perquè posa en valor la importància d’estimar-nos tal i com som per a poder ser feliços. És la història d’un caragol que, cansat com estava de ser confós amb els altres caragols decideix abandonar la seua closca i en busca una ben diferent.

OREJAS DE MARIPOSA escrit per Luisa Aguilar, il·lustrat per André Neves i publicat en KALANDRAKA conta la història de Mara, una xiqueta amb les orelles molt grans que és causa de burla entre els seus companys i companyes i la seua mare l’ajuda a tenir confiança i aprèn a ser forta per a ser ella mateixa. Aquest conte és fonamental per a ajudar a aquells xiquets o xiquetes que reben algun comentari despectiu sobre el seu aspecte que aquests tipus de conductes són totalment reprovables i que aquestes característiques diferenciadores els converteixen en éssers únics i meravellosos.


Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES