CURTMETRATGES per a reflexionar

EL CAZO DE LORENZO
És l’adaptació del llibre del mateix nom escrit per Isabelle Carrier i publicat per Editorial Juventud que conta la increïble història de Lorenzo, un xiquet diferent als demés i amb les seues peculiaritats, ha de superar algun que altre obstacle. És fantàstic per a parlar del valor de la diferència així com del valor de l’acceptació i la valoració personal.


RATÓN EN VENTA
Aquest curt de Wouter Bongaerts conta la història d’un ratolí que viu en una botiga d’animals des de fa molt de temps perquè té unes orelles enormes i ningú no el compra. Però arriba un xiquet que el veu preciós a veure si endevineu per què? En ell podem descobrir com és d’important valorar la diferència i trobar-li el costat positiu.
BOUNDIN
Aquest curt de Pixar conta la història d’un corder molt bonic que és molt talentós en el ball i això el fa popular entre la resta d’animals. Un dia, l’esquilen i perd la bellesa provocant les burles de la resta d’animals i perdent així la confiança en ell mateix. En aquesta tendra història s’albira la importància d’empoderar-se i ser resilient davant d’una adversitat així com la importància del rol que l’adult té en l’aprenentatge dels i les menors per a tenir una bona autoestima, sentir-se segur i canviar l’actitud.
 

THE PRESENT
És un curt de Jacob Frey on un xiquet ben amic dels videojocs rep un regal, un gosset un tant peculiar i el xiquet el rebutja. En aquesta història podem apreciar la importància d’acceptar-se tal com som, amb les nostres limitacions i també amb les nostres virtuts per a canviar el concepte que tenim de nosaltres mateixos i poder millorar la nostra autoestima.


RÉFLEXION
De vegades els estereotips socials imposats són un obstacle per a gaudir d’una bona autoestima. En aquest curt, indicat per a l’alumnat més major, Planktoon ens conta una història de lluita entre el vertader jo i les exigències de ser perfectes imposades per la societat. Una reflexió interessant sobre el mal que pot fer a l’autoestima de la nostra joventut els estereotips creats en estar permanentment comparant-se amb models poc realistes de perfecció i deixant d’acceptar-se a si mateix. 


PIP
És la història d’un gosset que té un somni i, malgrat que es troba dificultats al camí, és capaç d’aconseguir-lo amb gran força de voluntat i molta creativitat.


LA LEYENDA DEL ESPANTAPÁJAROS
Un curt de Marcos Besas de tons obscurs i música tenebrosa que tracta la història d’un espantall que volia jugar amb els ocells però tots li tenien por fins que un dia un corb cec va caure als seus peus i es va fer amic. Al curt es tracta el mal que fan a l’autoestima de les persones les etiquetes  així com la importància d’evitar jutjar per les aparences. 


DOS EXPERIMENTS SOCIOLÒGICS:

AL AMARTE A TI MISMO OCURREN ESTOS MILAGROS
Algunes persones estan disposades a fer un canvi radical en el seu aspecte perquè no entren dins dels cànons de bellesa establers però es troben amb una sorpresa, s’enfronten a si mateixos i açò és el que ocorre...

SI PUDIERAS CAMBIAR UNA SOLA PARTE DE TU CUERPO ¿QUE CAMBIARIAS?
Es pregunta a un grup divers de persones sobre quines coses del seu cos els agraden i quines canviarien. Què creus que ocorre? 



Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES