CONTES de princeses

LA PRINCESA REBELDE, de Anna Kemp i Sara Ogilvie està publicat a l’editorial BLUME i la seua escriptura en rima facilita la lectura. Conta la història d’una princesa il·lusionada per casar-se amb el seu príncep blau i gaudir d’una vida plena d’emocions però res d’això no passa en realitat. Menys mal que es troba un drac de qui es fa amic i  amb el qual recorre el món vivint un bon grapat d’aventures. La lectura d’aquest conte és adequat per a xiquets i xiquetes a partir de 4 anys però podem treballar en tots els nivells educatius ja que, a banda del trencament d’estereotips,  podem tractar l’autoestima, l’amistat i la confiança en un mateix.
Clica per escoltar el CONTE

LA PRINCESA QUE QUERIA ESCRIBIR, de l’escriptora Beatriz Berrocal, il·lustrat per Daniel Montero i publicat per Amigos del Papel, és un conte rimat d’una princesa que volia ser escriptora i va lluitar per aconseguir-ho. Amb aquesta proposta que us fem hui de Kamishibai o "Teatre de paper" (una forma popular, des de fa segles, de contar històries) podem jugar a aprendre de memòria la lletra dels poemes del conte, imaginar com era el seu castell, representar com es sentia i fins i tot pot servir-nos d’inspiració per a inventar-nos noves històries. Desperta la teua creativitat!

Clica per veure el TEATRE DE PAPER

HAY ALGO MÁS ABURRIDO QUE SER UNA PRINCESA ROSA  de Raquel Díaz Reguera i publicat en Thulé Ediciones és un llibre que trenca amb l’estereotip de princesa i ens convida a la reflexió sobre la llibertat i la igualtat entre xiquets i xiquetes. És la història de Carlota una princesa que estava farta del rosa, que no volia besar gripaus i es preguntava perquè no hi havia princeses valentes que rescataren als prínceps blaus o caçaren dracs. 

Clica per escoltar el CONTE

Si el volem llegir en castellà podem trobar el text en aquest WEB. O si preferim llegir-lo amb imatges podem llevar-li la veu a aquest VÍDEO i parar en cada pàgina.  Algunes escoles l'han fet PROPOSTES DIDÀCTIQUES i la pròpia autora ens convida al seu BLOG a construir un atrapasomnis després de contar el conte “perquè tots i totes podem ser el que vulguem ser, somniar desperts és el primer pas per a aconseguir allò que hem somniat”.

LA PRINCESA VESTIDA CON UNA BOLSA DE PAPEL, és  un conte escrit i il·lustrat per Robert Munsch i publicat per Annick Press que trenca estereotips i mostra a les xiquetes que no cal esperar al príncep per a viure moltes aventures divertides. És la història d’una princesa de conte que es casa amb el seu príncep i arriba un drac que crema el palau i segresta el seu marit. Què farà ella? Anirà a buscar-lo i s’enfrontarà al drac però ahí descobrirà que el príncep no és tan especial com ella pensa. 
A continuació podem escoltar el conte o LLEGIR-LO. Tu tries... 

clica per a ESCOLTAR

LAS PRINCESAS TAMBIÉN SE TIRAN PEDOS, és un llibre divertit i de gran èxit escrit per IIan Brenman i Ionit Zilberman i publicat a Algar Editorial on el pare de Laura li descobreix un llibre molt antic que desvetlla un gran secret sobre les princeses i li desmunta el mite de les princeses perfectes dels contes. A més a més serveix per a jugar a les preguntes i respostes, fer mímica, dibuixar caricatures, fer concursos d’onomatopeies... a despertar la nostra imaginació :)

Clica per escoltar el CONTE
 

LA CENICIENTA QUE NO QUERIA COMER PERDICES és un conte actual amb imatges i textos minimalistes que li donen un aire modern, realista i divertit escrit per Nunila López i il·lustrat per Myriam Cameros En ell les autores reivindiquen la llibertat, l’autonomia i la valentia des d’un aspecte coeducatiu. Reinventen el conte clàssic de la Ventafocs transformant la protagonista en una dona vegetariana, divertida y rebel. El breu text és una crítica ferotge a la societat que conta la situació de moltes dones que descobriren un dia que la vida no és el conte de fades que els van prometre.
CLICA si vols llegir-lo.
clica si vols ESCOLTAR-LO


LA PRINCESA LISTILLA de Babette Cole i publicat per Destino és un llibre ple d’ironia que juga amb els rols on explica, d’una manera divertida, la història d’una princesa que vivia feliç fent el que li donava la gana i no volia casar-se però tots els prínceps la volien. Un dia anuncia que es casaria amb aquell que complisca tots els seus desitjos i comença a encomanar-los barbaritats. Si voleu saber com acaba esta desbaratada història ho podeu llegir CLICANT ací. I si voleu, el podeu escoltar en anglés clicant la imatge.

¿LAS PRINCESAS USAN BOTAS DE MONTAÑA? Escrit per Carmela LaVigna, amb il·lustracions de Mike Gordon y Carl Gordon i publicat per Picarona és un conte que té un missatge preciós; la importància d’ajudar a cada xiquet o xiqueta a que es senten únics, que confien en ells mateixa i que lluiten pels seus somnis. La protagonista és una xiqueta curiosa que pregunta a sa mare per què no té clar si és una princesa i és capaç de trobar la resposta. 

clica per ESCOLTAR-lo




Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES