ESTIMAR-SE PER A ESTIMAR

Totes les persones construïm a la nostra ment una imatge de nosaltres mateixa i eixa imatge és la que projectem cap als demés amb les nostres  capacitats, les nostres debilitats, les nostres fortaleses i els nostres talents.

Qui es sent capaç de fer coses es planteja objectius més desafiants, pensa que té talent o recursos per a fer les coses però què passa amb aquells o aquelles que es concentren en les seues debilitats? Aleshores és quan cal buscar recursos per a ajudar a canviar la seua mirada i fer-los veure que les diferències també són valors i que les capacitats es poden millorar amb treball i coratge.
 
L’autoestima, que és aquesta imatge que tenim de nosaltres mateixos, es forma des de xicotets. Per això és tan important la manera que les persones adultes tenim de dirigir-nos als xiquets i les xiquetes, com ens comuniquem amb ells i elles, com ens dirigim, corregim, critiquem i reforcem.

La imatge que els xiquets i les xiquetes tenen de si mateixa és la imatge que els majors projectem d’ells i elles. Si sempre els diem que ho fan mal, interioritzen un concepte d’ells mateixos que no és l’adequat per això hem de ser positius i valorar el seu esforç, però també hem de fer-los veure la importància de gestionar adequadament el fracàs, hem de transmetre’ls estima i que la persona es senta protegida per a que tinga un concepte positiu de si mateixa per a sentir-se única i meravellosa.

Volem compartir amb vosaltres dos vídeos que poden ajudar a entendre millor el concepte d’autoestima als nostres fills i filles. 

¿I tu? ¿Tu tens autoestima o te la compres?


Todos somos únicos - Fundación PAS 


Us deixem també una entrevista amb la psicòloga Patricia Ramírez que ens parla sobre l’autoestima i ens dona algunes idees per a millorar-la. Esperem que us siga d’utilitat.


Finalment, i per si us animeu, us deixem una dinàmica on podeu saber més de vosaltres mateixos mitjançant algunes tècniques senzilles que ens explica la psicòloga clínica Úrsula Perona.



Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES