EMPATIA, ASSERTIVITAT I ESCOLTA ACTIVA, la fórmula ideal per a millorar la convivència

És emocionant pensar en la nostra escola plena de veus de xiquets i xiquetes compartint experiències, escoltant-se mentre dialoguen amablement, experimentant i gaudint de nous coneixements, inventant jocs i compartint confidències... 


L’escola esdevé, sense cap dubte, un important entorn per a la socialització, un espai on convivim i interaccionem diferents persones amb interessos, opinions i necessitats diverses per això algunes vegades,  la no-satisfacció de necessitats o desitjos provoca frustracions que desencadenen en l’aparició de conflictes interpersonals. 

El conflicte forma part de la vida i, encara que tradicionalment el percebem des de la vessant més negativa, és el principal motor de canvi ja que la seua correcta resolució, ens permet avançar i créixer socialment i personalment. Per tant, és molt important previndre els conflictes però és encara més important aprendre a  resoldre’ls de manera constructiva. 

Totes les persones ens equivoquem. Ningú som perfectes però saber aprofitar de manera constructiva els nostres errors ens ajudarà sense dubte a ser millors persones. Per això cal donar gran importància a l’educació emocional i aprendre a expressar i gestionar les pròpies emocions i també les dels i les demés. També és imprescindible educar els xiquets i les xiquetes  en valors com la tolerància i el respecte per aprendre a ser reflexius i crítics. Finalment, cal fomentar l’adquisició d’actituds com l’empatia, l’assertivitat i l’escolta activa utilitzant el diàleg com a eina fonamental per al consens.

Amb aquest treball de l’educació emocional contribuirem al desenvolupament integral dels nostres xiquets i xiquetes, els omplirem d’habilitats socials que sense dubte els faran el camí cap a la vida adulta més agradable i més feliç.


AYUDANDO A LOS NIÑOS A RESOLVER CONFLICTOS 
de Sesame Street


RESOLVER TUS CONFLICTOS


Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES