CONTES per a gaudir

Aquesta setmana presentem un bon ventall de contes que van des d’aquells que fomenten l’assertivitat  o l’empatia per a resoldre els conflictes fins als que ens proporcionen tècniques de relaxació per a afrontar-los amb més serenitat. Com sempre, si voleu escoltar els conets, només heu de clicar sobre les imatges :)

UNA HISTORIA DE DOS BESTIAS
de Fiona Roberton publicat en editorial Miau és un conte original on ens trobem una mateixa història contada cada vegada per un dels protagonistes i descobrim que veritablement són com dues històries totalment diferents. Conta la història d’una xiqueta que es troba al bosc una estranya bèstia la rescata i la porta a casa per a cuidar-la però la bèstia té una visió prou diferent. 


EL PIRATA DE LAS ESTRELLAS
de l’editorial Babulinka Books, escrit i il·lustrat por Albert Arrayás conta l’aventura del  Ulises el Barbarroja. Un pirata que tenia tanta fam que un dia va decidir menjar-se totes les estrelles però primer havia d’arribar al cel per a agafar-les.  La solució a aquesta situació problemàtica serà una bona excusa per a que els xiquets i les xiquetes se n’adonen que les seus accions tenen conseqüències i poden afectar emocionalment a altres persones.



999 HERMANAS RANAS SE MUDAN DE CHARCA
Escrit per Ken Kimura, il·lustrat per Yasunari Murakami  i publicat per Barbara Fiore Editora conta la història de 999 cullerots que naixen en un xicotet estany i, quan comencen a créixer i es converteixen en granotes, han de buscar una solució al seu problema despertant en la família sentiments com la generositat, la valentia i la solidaritat.



RESPIRA 
és un llibre escrit i il·lustrat per Inés Castel-Branco de l’editorial Akiara Books on, mitjançant el diàleg entre una mare i un fill, descobrim exercicis de respiració que ens poden ajudar a calmar emocions desagradables com la por, l’enuig o la preocupació i afrontar de manera més positiva els conflictes.



SI YO TUVIERA UNA PÚA 
de Eva Clemente, Teresa Arias publicada a l’editorial Emonauta és la història Pepinxo, un  porc espí que busca amics per a jugar però va trobant-se  amb personatges peculiars que li demanen coses a canvi de la seua amistat. Recorrerà un camí llarg  carregat d’aprenentatges que el portarà a descobrir la importància de l’amistat, de  l’autoestima i també que no tot val quan es tracta de resoldre una situació problemàtica.




NO ES UNA CAJA 
és una idea d’Antoinette Portis publicada en editorial Kalandraka que té com a protagonista un conill que té una caixa i va transformant-la en un cotxe, un robot, una muntanya... mentre  una veu adulta no para de preguntar-li i entren en conflicte. El protagonista ens demostra que una caixa pot ser tot allò que ens permeta la nostra imaginació i que l’objecte més senzill pot arribar a ser la millor joguina del món. És ideal per fomentar la creativitat.





de l’escriptora Olga de Dios i publicat en Apila Ediciones és un conte amb molta fantasia que parla sobre el valor de compartir, la generositat i el respecte a la diversitat. És un conte que convida a cuidar el planeta en el que vivim i a alliberar les nostres idees per un bé comú. Conta l’aventura d’un pardal diferent als demés perquè no podia volar però, com era un gran inventor, construeix un aparell que li permet compartir amb altres i aconseguir els seus somnis.  


HADABRUJA
de Brigitte Minne és un àlbum il·lustrat per Carll Cneut publicat per l’editorial BARBARA FIORE que arreplega la història de Carlota, una fada que volia ser bruixa i se’n va a viure amb elles al bosc per complir el seu somni on viu extraordinàries aventures. En ell s’arreplega  la preciosa relació entre ella i sa mare, un bell cant al respecte a ser diferent i també a la tolerància.



LA BERTA I LES ULLERES DE VISIÓ EMPÀTICA 
Escrit per Júlia Prunés  i publicat a la Col·lecció Educació Emociona és un conte on, d’una manera divertida, dóna a conèixer l'empatia, una eina imprescindible en la resolució de conflictes.



Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES