Nomenar per a EXISTIR


La llengua constitueix el reflex de la societat que la utilitza i per això també recull les desigualtats derivades de la situació de discriminació de les  dones. Aquesta afirmació la fa la filòloga, feminista i investigadora del sexisme en el llenguatge  Teresa Meana al document “Porque  las palabras no se las lleva el viento... Por un uso no sexista de la lengua.”

La lectura d’aquest treball sense dubte ens fa reflexionar sobre què estem fent els i les mestres a l’escola per evitar el sexisme i l’androcentrisme en la llengua, què fem per visibilitzar l'existència de les dones al currículum o si tenim en comptes, a l’hora de triar els llibres de text o de lectura, els estereotips sexistes.

Dones inventores, intrèpides, creatives i interessants n’han hagut sempre, només que al llarg de la història han estat silenciades elles i les seues creacions per això és tan important visibilitzar-les, perquè només quan les nomenem comencen a existir.

Hui us proposem fer-li una ullada al Calendari Temps de Dones, Dones en el temps que edita cada any l’Organizació de Dones de la Confederació Intersindical. Enguany el dedica a les dones escriptores i el teniu a la vostra disposició a qualsevol de les seus del sindicat STE Intersindical. Cada mes està dedicat a escriptores de diferents èpoques i al final del calendari podeu trobar propostes didàctiques per a treballar a tots els cicles educatius.

Per si el voleu tindre en digital, ací us deixem l’enllaç al Calendari en valencià


 i en castellà

Clica per a veure'l

Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES