25N, per la eliminació de la VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El proper 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència de gènere, eixa violència exercida contra les dones pel sol fet de ser-ho i que esdevé un dels problemes més preocupants als quals ens enfrontem la societat actual.

La majoria de persones, quan pensem en violència de gènere, la identifiquem amb el maltractament físic cap a una dona per part de la seua parella o exparella però no és l’única. El maltractament psicològic o l’econòmic, l’assetjament al carrer, al treball o a l’àmbit educatiu de les xiques també són tipus de violència de gènere que són més subtils i menys visibles però no menys importants.

La catedràtica de Psicologia de la Educació de la  Universitat Complutense de Madrid, María José Díaz-Aguadodesprés de moltes investigacions sobre la igualtat i la prevenció de la violència de gènere, afirma que, el fet de treballar en l’escola el problema de la violència de gènere, redueix en l’adolescència el risc de ser víctima o agressor per això, a la nostra escola, sempre intentem fer alguna acció al voltant d’aquest dia.

Ja que últimament les mascaretes han "esborrat els somriures" de totes les persones al món, al Bosco estem pensant en recuperar-los. Seria bonic canviar la violència per somriures per això us proposem parlar a les aules del que entenem per violència física i psicològica per a poder erradicar alguns micromasclismes molt assentats en la nostra societat.  continuació us fem algunes propostes per a treballar-ho. Caldria veure les més adequades i adaptar-les a la realitat dels nostres xiquets i xiquetes. 

Després podríem construir al passadís un mural violeta amb els somriures de tots els amics i les amigues de l'escola. Un mural on totes les persones de l'escola podríem escriure una frase breu explicant allò que ens fa sentir bé. Aquestes paraules podrien anar acompanyades del dibuix d'un gran somriure i podríem pensar-les de manera col·lectiva o individual, segons l'edat del grup. 

Canviar la violència per somriures és canviar-la per respecte, per tolerància i per estima. De segur que aquest canvi transforma també la nostra societat i la nostra vida.


Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES