16 DE NOVEMBRE, Dia Internacional per a la TOLERÀNCIA

La tolerància és el respecte a les creences, a la cultura i a les opinions dels altres. Però la tolerància és també un dret humà que demostra que les persones som diverses per natura i sols en el marc de la tolerància podrem conviure i aconseguir la felicitat.

El món actualment es troba en conflicte. Paraules com xenofòbia, homofòbia o discriminació apareixen a la premsa a diari i malauradament ja ens hem acostumat a elles. Les persones tendim a rebutjar a qui és diferent a nosaltres, però si ho pensem bé, totes les persones del món som diferents! Tenim aficions diferents, ens agraden esports diferents, els nostres cossos són diferents i cadascú aprenem de forma diferent i tenim el dret a ser-ho. I ser diferent és meravellós! 

El dia internacional per a la tolerància l'hem d'entendre com una oportunitat per a lliurar-nos dels prejudicis que es creen al voltant d'aquelles persones  que realitzen accions que no coneixem o no entenem bé per creences religioses, culturals o de gènere. Una oportunitat per apropar-nos, intentar entendre millor a les persones que tenim al voltant i gaudir de la diferència perquè la tolerància és respecte i sols des del respecte podrem aconseguir una societat més diversa i més feliç.  

Des de la coordinació CIC us convidem a parlar hui de tolerància amb els nostres xiquets i xiquetes. 

Podeu veure Azur i Asmar, una pel·lícula amb unes imatges impressionants que tracta la diversitat cultural d'una manera clara i senzilla. En ella veurem com dos xiquets menuts són criats per una dona musulmana que fa estimar ambdós la seua cultura i les seues tradicions. Sols des del coneixement els xiquets són capaços d'estimar una cultura allunyada a la seua i sols des de l'estima podran respectar-la.

Amb els més menuts podeu veure i comentar algun d'aquests curts:


Feliç dia per a la Tolerància!

Entrades populars d'aquest blog

CONTES per a trencar estereotips

CONTES per a totes i tots

IDEES PER A PREVINDRE la violència de gènere

15 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES